Te is a bevételed ellensége vagy?

Szinte biztos vagyok benne, hogy igen! Hogy miért mondom ezt? Jöjjön egy kis történelem :)

Amikor divatba jött a műköröm, akkor még nem voltak színes anyagok, beépíthető díszítések. Sőt, nem volt körömágyhosszabbítás, sem fehér anyagok. Sőt, clear anyagok sem!

Hogy mi volt? Volt a natúr por, ahhoz először egy sárgás liquid, aztán áttetsző liquid. A sárgával kb a natúr tipeknek megfelelő árnyalatot tudtunk elérni. Az átlátszóval inkább egy szürkésfehér árnyalatot kaptunk. Volt nagy öröm, amikor bejött a rózsaszín liquid, így a natúrfehér kicsit természetesebb színű lett. Ami ugyan mit sem számított, hiszen úgyis lelakkoztuk az egészet!

Ebből az időszakból származik a töltés, mint olyan. A folyamatot ugyanúgy kell elképzelni, mint a hajfestésnél a lenövés befestését (a lenőtt részt bekenik, aztán egy idő után a festéket ráhúzzák a hajvégekre)

A töltés ebben az időben azt jelentette, hogy a lenőtt részen előkészítjük a természetes körmöt, a műköröm felületét átreszeljük, majd az egyetlen színű anyaggal, amink volt, betöltjük a lenövést. Miután megkötött a porci, felületreszelés után megigazítottuk a körömformát, lelakkoztuk a vendég kedvenc színével, és kééész.

Ma sokaknak (sajnos-sajnos szakembereknek is) a töltés azt jelenti, hogy kb. az összes anyagot lereszeli a körömről, új színeket tesz fel, körömágyhosszabbítót, stb.

Régen a töltés kb. harmadannyi időbe került, mint egy új köröm, és valamennyivel olcsóbb volt. Ma a töltés a leszedés idejével, azaz a körmös sebességétől függően minimum fél órával tovább tart, és sokszor 20-25%-kal olcsóbb, mint az új szett.

Na, ugye, hogy Te is a bevételed ellensége vagy?

Nem kötelezhetem a szakmát arra, hogy az általam használt kifejezéseket és árazást használja, de hátha megtetszik nektek az alábbi, és hasznosítani tudjátok:

Új szett:
A vendég először jár nálunk, nincsen semmi a körmén. Előkészítés, a kívánt köröm megépítése, olajozás

Új szett leszedéssel:
A vendég először jár nálunk, más által készített körme van. A régi körmöt leszedjük, a kívánt körmöt elkészítjük, olajozás. Időben leszedésnyivel több, árban egyezzen az új szettel! Legyen kihangsúlyozva, hogy a leszedés ajándék!

Tőtöltés:
A vendég már járt nálunk. A lenőtt részen a természetes körmöt előkészítjük, a műkörmöt átreszeljük. Clear vagy színhelyes anyaggal a lenőtt részt betöltjük, a c-ívet helyrerakjuk. A körömbe beépített színek, díszítések mind-mind maradnak, a körmök hossza a lenövés mértékével csökkenthető, a forma kis mértékben változtatható.
A tőtöltés elkészítése kb. a szett idejének a fele, árában 2/3-a legyen.
Fontos: A felületi díszítésért számoljunk pluszt!!!

Francia töltés:
A vendég már járt nálunk.  A lenőtt részen a természetes körmöt előkészítjük, a szabadszélről az anyagot eltávolítjuk. A köröm tövénél clear vagy színhelyes anyaggal betöltjük, a francia véget kívánság szerint alakítjuk ki.
Elkészítési ideje kb egyezik az új szettel, árban is legyen ugyanannyi!
Általában a szalonokban ez a legelterjedtebb.
Fontos: ha pótolni kell körmöt, azért számoljunk pluszt!!! (1 köröm a teljes szett árának 10%-a a töltés árán felül)

Mintacsere:
A vendég már járt nálunk. Az egész körmöt lereszeljük/leáztatjuk, majd új szettet készítünk neki.
Időben a leszedés idejével (szakembertől függően minimum 30 p) több, árban egyezzen az új szett árával. A visszatérő vendég a leszedést ajándékba kapja! (ez legyen kihangsúlyozva!)

Összereszelés/frissítés:
A vendég már járt nálunk. A lenövés maximum 2 mm (kb félidős). A lenőtt műkörmöt óvatosan szintbe csiszoljuk a természetes körömmel, a körmök formáját, hosszát megigazítjuk, bufferelés után fényzselé, olajozás.
Időben kb az új szett harmada, árban legyen a fele!
Fontos: felületi díszítésért számoljunk pluszt!!!

 

A Te árlistádon melyik szerepel ezek közül?

És melyik fog ezután?

Róla GKK

Gáspár-Köbli Kriszta évek óta a körmök bűvöletében él. Az eleinte kedvtelésnek tekintett műkörömépítés 2004 óta hivatalosan is kitölti mindennapjait. A 2009es évben a kitartó munka meghozta gyümölcsét, itthon és nemzetközi versenyeken is büszkén állhatott a dobogóra. A versenyzés világa magával ragadta, annyira, hogy ma már zsűriként és versenyszervezőként is tevékenykedik. Oktatásain technikai és díszítő tudásából is igyekszik átadni a legtöbbet. Azért, hogy tudása hiteles, és naprakész maradjon, a saját szalonjában fogadja vendégeit, és ő maga is folyamatosan jár továbbképzésekre.

2 Hozzászólás

  1. Szívemből szóltál, de komolyan!
    Már kezdtem azt hinni, hogy én gondolom rosszul, de egy felcsicsázott, mindenféle beépített köröm töltésénél sokszor több a meló mint egy új szettel! Pláne, ha itt ott javítani kell a széleket, ne adj isten pótolni, mert nem éppen “verseny” körmökkel érkeznek a vendegek, bizony sokszor kell korrigálni a ferde, sete-suta köröm formakat! Ezek a töltesnél már regén rossz helyen vannak!
    Nálam fix ár van, nincs “töltés” külön!!!! Cserébe viszont olyan diszítést kér amilyet akar…így amolyan idő bért alakítottam ki magamnak.
    Persze a nem műkörmös munkáknak, azért változó ara van nálam is!

  2. Nagyon szépen megfogalmaztad Kriszta ,én is igy számolok :) . A tőtöltésnek külön neve is lett a gyengébbek kedvéért “fuzsi-töltés” ;)

Szóljon hozzá!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Elég csak nagyjából a helyére tenni a képrészleteket, aztán katt a hozzászólok gombra!WordPress CAPTCHA