Lakkzselé – mumus, vagy sem?

Bő 3 éve, hogy megjelent a lakkzselé a körmös piacon. Hihetelen újítás volt a szakmában ez, rendesen megbolygatta a kedélyeket :)
Az első ilyen termék egy amerikai márka alkotása volt, amit aztán számos szerencsés, és szerencsétlenebb utód követett, de jó darabig az “eredeti” minőségét nem tudták még megközelíteni sem.
Mivel mindenki kipróbált jót, rosszat, egy idő után a szakmában ismerté vált, hogy melyik cégek anyagaival érdemes próbálkozni, és melyikkel nem. De sajnos a rossz termékekkel rossz információk és ami még rosszabb, rossz tapasztalatok is megjelentek, főleg a “tudatlan” vendégekben… És persze az internetnek hála vicces, ugyanakkor elrettentő tévhitek is lábra kaptak. Ezeket szeretném kicsit tisztázni, ha még lehet egyáltalán…

 

“Hiába csinálom úgy, ahogy kell, mindig felválik, és egyébként is tök vékony lett tőle a körmöm!”

A lakkzselé nem otthoni használatra készült. Ha valaki ilyet szeretne, menjen el szakemberhez, aki jó minőségű anyaggal dolgozik, szakszerűen. Akkor nem fog elvékonyodni a köröm sem.
Alapesetben (a jó minőség ezt feltételezi) nem kell a körmöt előkészíteni, nem kell előkészítő folyadék sem, csak az alapozója a lakkzselének!
Természetesen egy száraz manikűr nem árt a lakkzselézés előtt, sőt!

 

“A sok UV-fény bőrrákot okoz!”

Valóban. Csak épp nem mindegy, melyik UV-fényről beszélünk…
Épp ezért érdemes tisztában lenni azzal, hogy az UV lámpa fénye UV-A fény, ráadásul 7, 9, vagy 11 Wattos csövekkel rendelkeznek ezek a lámpák. Az UV-A fény valóban okozhat bőröregedést, de beszélgessünk kicsit a Nap UV-kibocsátásáról. Az olyan 40.000W. Szóval, ha eddig attól féltél, hogy a zselé köttetése alatt bőrrákot kapsz, akkor az utcára már ki se lépj! Nyáridőben meg főleg ne!!!

 

“Mivel nem lehet bármikor leszedni, ha beteg lesz a körmöm, nem veszem észre!”

A lakkzselé kb 2-3 hétig esztétikus egy körmön, ennyi idő alatt még a durva körömbetegségek (pl gomba) sem tud annyira elterjedni, hogy ne lehessen észrevenni. Egyéb körömelváltozásokról pedig azt kell tudni, hogy kb egy hónappal azelőtti állapotot mutatnak. Ha egyáltalán mutatnak valamit. Merthogy ezen neves bőrgyógyászok is vitatkoznak még.
Szóval ez egy olyan mumus, amit el is lehet felejteni!
A mechanikai sérülések pedig mindig érezhető fájdalommal járnak, tuti észrevesszük, hogy valami gebasz van… Így ha rávágtuk a kezünkre a kocsiajtót, és vérzik az egész körömágy is meg a bőr is sérült, kb mindegy, hogy körömlakk, vagy lakkzselé van a kezünkön, tudni fogjuk, hogy itt bizony sérülés van, ráadásul nyílt seb esetén a körömlakkot is fájdalmas lenne lemosni…

 

“A lakkzselé leáztatása során a leoldó bekerül a vérkeringésbe, és mérgezést okoz!”

Jó, ennek azért van alapja, de azt tudni kell, hogy az áztatás során leginkább a körmökre koncentrálódik az áztató folyadék, esetleg az ujjbegyekre is jut belőle, de akkora mennyiség sosem, hogy attól mérgezés alakulhasson ki.
A jobb minőségű lakkzselék kb 5p alatt oldódnak, a bonyolultabb eseteknek kellhet mondjuk negyed óra, de a mennyisége az oldószernek sosem akkora, hogy valós veszélyt jelentsen.

 

 

Ami még nagyon fontos!!!

A lakkzselé a körömlakk egy tartós fajtája, és bár UV-fényben köt meg, mint a körömépítő zselék, mégsem hasonlítható össze a műkörömmel. Nincs olyan vastagsága, ami stabilitást adhat, csak a meglévő körmökre lehet felkenni, hosszabbítani nem lehet vele. Tartóssága kb a körömlakkhoz képest dupla idő. Azaz akinek a körömlakk csak 2 napig maradt fenn a kezén, a lakkzselétől se várjon 1 hétnél sokkal többet, aki pedig körömlakkal is bőven elvolt másfél hétig, annak a lakkzselé simán bírni fogja 3 hétig… Természetesen sok múlik az alapkörmön is… Egy vastag, strapabíróbb alap szebb és tartósabb végeredményt ad, mint egy picire rágott, felpuhult köröm, valamint akinek lassan nő a körme, szintén tovább tudja viselni a lakkzselét.
Általánosan a 2 hetet szoktuk javasolni a vendégeknek, ezalatt az idő alatt ugyanis már a lenövés is látványos, és a köröm végén is kezdhet felpattogni a lakkzselé.

 

Megoldás, ha csak a lakkzselé nem elég:

Sok vendégemnek nagyon tetszett a lakkzselé, így a színes porokról, zselékről többen áttértek erre a technikára. Viszont amikor kiderült, hogy ez mégsem olyan tartós dolog, mint amire ők számítottak, köztes megoldást kerestünk. Ez pedig az épített porci alapköröm, lakkzselével bevonva.
Ezt a technikát egyrészt azért szerettem meg, mert borzasztó gyors, másrészt pedig egységes, szép végeredmény érhető el vele. Az épített alap a lakkzselé alatt mindig rövid, ujjbegyig érő, és kicsit vékonyabb is, mint a normál köröm (max hitelkártya vastagságú a köröm éle). Cserébe viszont a porcelán miatt a körmök formája befolyásolható, ha kell, tudunk erőteljesen hajlítani is, és biztos, hogy egyforma hosszú, és egyforma formájúak lesznek azok a körmök :) Természetesen zselé alapkörömmel is működik a dolog, bár ott a hajlítás nehézkesebb mini körmöknél…

Róla GKK

Gáspár-Köbli Kriszta évek óta a körmök bűvöletében él. Az eleinte kedvtelésnek tekintett műkörömépítés 2004 óta hivatalosan is kitölti mindennapjait. A 2009es évben a kitartó munka meghozta gyümölcsét, itthon és nemzetközi versenyeken is büszkén állhatott a dobogóra. A versenyzés világa magával ragadta, annyira, hogy ma már zsűriként és versenyszervezőként is tevékenykedik. Oktatásain technikai és díszítő tudásából is igyekszik átadni a legtöbbet. Azért, hogy tudása hiteles, és naprakész maradjon, a saját szalonjában fogadja vendégeit, és ő maga is folyamatosan jár továbbképzésekre.

Szóljon hozzá!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Elég csak nagyjából a helyére tenni a képrészleteket, aztán katt a hozzászólok gombra!WordPress CAPTCHA