Milyen legyen a szalon? – 2. rész

Az előző részben átvettem az alapszükségletét a helységnek, amiben dolgozni szeretnénk…

A mai részben szétcincálom a szalont. Már az ideálisat!

Külső:

Amit mindenki lát, még az is, aki egyáltalán nem a mi vendégünk, az az üzlet portálja. Ez lehet a hatalmas kirakattól kezdve egy szál ajtó is. Lehet egy szál ablak. Szinte bármi lehet! Ami fontos: Egyértelműen mutatnia kell, hogy mi van itt, és hol a bejárat!
Sokszor nincs lehetőség hatalmas feliratokra, óriásplakát méretű felületekre. Ilyenkor próbáljuk meg a legegyszerűbben, mégis látványosan felhívni a figyelmet! Egy hatalmas körmösposzter mindig jó szolgálatot tesz, ahogyan egy nagy KÖRMÖS vagy MŰKÖRÖM SZALON felirat is!
Fontos, hogy ha nem utcáról nyílik a szalon ajtaja, valahogy tudassuk a vendégekkel, hogy ide kell jönni. Tapasztalat: nálunk is előfordul, hogy a lépcsőházba belépve továbbsiet az új vendég, mert nem elég egyértelmű, hogy hol kell hozzánk bejönni (Nahát, a suszter cipője :DDD)

 

Az első benyomás:

Próbáld ki a következőt: nyiss be a szalonodba, és torpanj meg az ajtóban. Mit látsz? Mi az első, ami szembeötlik?
Jó esetben az ajtó nem nyílik rá senkire, de a körmös asztal úgy van elhelyezve, hogy az éppen dolgozó szakember lássa, ha valaki belép. Ha erre nincs lehetőség, célszerű csilingelőt felakasztani, amit a nyíló ajtó megszólaltat!
Jó esetben a belépő vendég tekintete a büszkeségfaladon akad meg, és első pillantásával felméri, hogy itt bizony profi körmössel lesz dolga.  Általában az emberek az ajtó nyitódásával megegyezően pásztázzák körbe a helységet, azaz a jobb kézzel nyitandó ajtónál balról jobbra. Érdemes a szalon legszebb részét az ajtó nyitási irányában kialakítani, és a takarásban maradó részen kupisítani :)

 

Várórész:

Ideális esetben van ilyenünk. Egy kényelmes fotel, vagy kanapé, esetleg dohányzóasztalon pár körmös újság ötletadónak… Érdemes úgy irányítani, hogy a várakozó a büszkeségfalunkkal szemben üldögéljen, így kénytelen lesz az okleveleinket nézegetni ;)

 

Mosdó:

Nők vagyunk, mi folyton pisilni járunk :) Mi kellhet a mosdóba? Plusz guriga wc-papír, fertőtlenítős szappan, kéztörlő, légfrissítő. És tükör!!!

 

Teakonyha:

Az eldugott helyen lévő vízforraló is annak számít, nyugi! Egy kávé vagy tea, nyáron egy pohár hideg víz jól esik a vendégnek, és a körmösnek egyaránt! Az sem rossz, ha az ebédedet nem a körmösasztalnál kell megenni ;)

 

Öltöző:

Ez nálam a dejólenne-kategória. Ha bármekkora is van az szuper. Ha még egy zuhanyzó is belefér… Még szuperebb!

 

Munkaterület:
Na ez önmagában megér egy posztot! Ez lesz a folyt kövben :)

 

Szerinted kimaradt valami?

Róla GKK

Gáspár-Köbli Kriszta évek óta a körmök bűvöletében él. Az eleinte kedvtelésnek tekintett műkörömépítés 2004 óta hivatalosan is kitölti mindennapjait. A 2009es évben a kitartó munka meghozta gyümölcsét, itthon és nemzetközi versenyeken is büszkén állhatott a dobogóra. A versenyzés világa magával ragadta, annyira, hogy ma már zsűriként és versenyszervezőként is tevékenykedik. Oktatásain technikai és díszítő tudásából is igyekszik átadni a legtöbbet. Azért, hogy tudása hiteles, és naprakész maradjon, a saját szalonjában fogadja vendégeit, és ő maga is folyamatosan jár továbbképzésekre.

Szóljon hozzá!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Elég csak nagyjából a helyére tenni a képrészleteket, aztán katt a hozzászólok gombra!WordPress CAPTCHA