A körömerősítés új technikái – tartós lakkozás

Régen a hetekig is kitartó lakkozás csak álom volt. Emlékszem, tinikoromban apu mindig ki volt akadva, hogy hetente lakkozom a körmömet. Őt leginkább a szaga zavarta, meg a szanaszét guruló lakkos vattapamacsok. Amik persze utána a kukában landoltak, de még mindig árasztották magukból az illatosított körömlakklemosó cseppet sem illatos bukéját.

Mondhatnám, hogy ez ma már történelem. De valóban az?

A különböző alapanyaggyártók törekvéseinek hála úgy tűnik, a lakkozás tényleg lassan-lassan történelemmé válik.
Első lépés a leoldható zselé volt, melyet lakkozás szerűen kell a körmökre felkenni, UV-fényben megköttetni. Ezzel az eljárással a saját körmök kicsit vastagabbá váltak, és tökéletes megoldást ad annak, aki idegenkedik a műkörömtől, viszont szeretné, ha saját körmei megnőnének, és abból ki lehetne alakítani egy egységes hosszt és formát.

Leoldható, vagy manikűr zseléket több cég is forgalmaz

NSI: Illusion (forgalmazó: Perfect Nails)


IBD: Soak off gel (Itthon a CN a forgalmazó)


Crystal Nails: Easy off


Young Nails: ManiQ


OPI: Axxium


A lakkzselék ( más néven hibrid lakk, gél-lakk, gel-lac) tulajdonképpen ugyanilyen manikűrzselék, csak színesben. A szín miatt a tapadásuk csökken, ezért minden esetben alapozó réteget használunk hozzájuk.

Előnyük a sima körömlakkokhoz képest:

– száradás: UV fényben tökéletesen megköt, nincs többé elkenődés, belenyúlás, kikarmolás :D
– tartósság: 2-3 hétig tökéletesen, lepattogás nélkül fennmaradnak
– ellenálló:  a körömlakkoknál jóval keményebb felületén kevésbé látszanak a karmolások, sérülések
– nem kell hozzá műköröm: Aki idegenkedik a műkörmök stabilitását adó c-ívtől (púp középen), annak tökéletes megoldás
– lakkozható: variálhatjuk akár otthon is csillámos lakokkal, matt lakkal, vagy bármivel, amivel különleges felületi hatást szeretnénk elérni

Amiről fontos beszélni:

– az ára: maguk a zselék is drágábbak a körömlakknál, így a vendég kezére is drágábban kerül fel, mint egy sima lakkozás. De ne felejtsük el, jóval tartósabb is annál, nem csak 2-3 napra szól!
– Eltávolítás: Minden alkalommal teljesen el kell távolítani a körömről. Acetonos áztatással akár otthon is leszedhető, de azért inkább bízzuk ezt is a szakemberre!
– Lenövés: ha a köröm sötétebb, vagy erőteljesebb  színt kapott, a lenövés igen feltűnő lesz a 2. hét környékén. A következő  időpont beírásánál ezt vegyük figyelembe!
-Idő: a tartós lakkozás elkészítése kb 40 percet vesz igénybe. A sima lakkozásnál ez jóval hosszabb idő, de gondoljunk arra, mennyivel tovább is fog tartani a végeredmény!

Nézzük, milyen színekből válogathatunk :)

OPI: Axxium


Akzéntz (itthon ha minden igaz, nem kapható)


Harmony: Gelish

 


NSI: Illusion (Forgalamzó: Perfect Nails)

 


Impressio Nail (forgalmazó: Horizont Nails)
CND: Shellac

 

 

 

 

Fotók: a forgalmazók honlapjáról és a google segítségével válogatva

Róla GKK

Gáspár-Köbli Kriszta évek óta a körmök bűvöletében él. Az eleinte kedvtelésnek tekintett műkörömépítés 2004 óta hivatalosan is kitölti mindennapjait. A 2009es évben a kitartó munka meghozta gyümölcsét, itthon és nemzetközi versenyeken is büszkén állhatott a dobogóra. A versenyzés világa magával ragadta, annyira, hogy ma már zsűriként és versenyszervezőként is tevékenykedik. Oktatásain technikai és díszítő tudásából is igyekszik átadni a legtöbbet. Azért, hogy tudása hiteles, és naprakész maradjon, a saját szalonjában fogadja vendégeit, és ő maga is folyamatosan jár továbbképzésekre.

Szóljon hozzá!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Elég csak nagyjából a helyére tenni a képrészleteket, aztán katt a hozzászólok gombra!WordPress CAPTCHA