Króm hatás

Mostanában nagyon divatosak a fémes-fényes, tükrös felületű körmök. Igazán krómos körömlakk sincsen, legalábbis én még nem találtam meg azt, amire azt mondanám, hogy ezaaaaaz!
Ugyan baromidrága Minx fóliával, vagy metálos fulltippel is elérhetjük a kívánt hatást, én mégis valami könnyebben használható megoldást kerestem…

Az egyik műkörmös cég kihozott ugyan króm lakkzselét, de a tapasztalatok azt mutatják, nem volt sikeres a termék. Mondjuk lehet, hogy a cég számára sikeres volt a kampány, jó bevételt hozott, de az a termék, amit a körmösök 95%a nem tud használni, az számomra nem sikeres. Pont.

Láttam már minikörömről készült fotót, ahol az egész felületre került transzferfólia, gondoltam, ez is bír annyit, mint a félresikerült króm lakkzselé, így tettem egy próbát.

Mivel tövig reszelt körmeim vannak mostanában, ezért tipet ragasztottam (muhahaha), és hardener zselével bevontam őket, ügyelve, hogy az összereszelés után esetlegesen megmaradt szintkülönbséget elfedjem. Az alap vastagsága, stabilitása így megegyezett egy erős saját körömmel, ami hardener zselével van bevonva.
Ezután felkerült az egyik kedvenc lakkzselé színem, a Perfect Nails +3as lilája, meglámpáztam. Ezután PN Bond gél került a teljes felületre, 2p lámpázás után belenyomtam a fóliát. 2-4 darabból tudtam egy-egy körmöt bevonni, és még így is maradtak vakfoltok, de úgy voltam vele, hogy azzal már nem foglalkozom. Ezután egy kicsit vastagabb réteg PN #00és fedő lacGEL került bevonatként a körmökre, amivel a körmök éleit is figyelmesen bevontam.

Tapasztalatok a körmök készítésekor:
– Utáltam, hogy a felület rusztikus, nem tudom a fóliát gyűrődésmentesen feltenni
– Utáltam, hogy a köröm tövéhez nem fértem oda jól, és eleve úgy néz ki, mintha pár napos lenövésem lenne
– Imádtam, mert baromi fényes volt
– Imádtam, hogy 3 lépés távolságból teljesen krómnak néz ki

A következő 3 hét nagyon lassan telt el. Egyrészt már zavart a hossza (hehe, volt, amikor 2sablon hosszú stilettókkal éltem, ahhoz képest pedig ez semmi :D), másrészt bevallom meguntam (már egy hét után), harmadrészt mivel gyorsan nő a körmöm, és eleve volt egy kis rés a bőrnél körben, egy hét után már olyan érzésem volt, hogy nagggggyon le van nőve. De hős vagyok, kibírtam, és így meg tudom mutatni nektek a 3 hetes hordás eredményét is!

Tartósság:

Úgy gondolom, a tesztet kibírta ez a technika. A képen lehet látni a különbségeket, azért ahogy a körmöm éléről kopott le a fedő, úgy megindult a fólia is. Néhol a felület sérülése miatt is lekopott a fém, de összességében azért jól viselte a strapát, sokkal jobban, mint ahogy gondoltam.

Amit máshogy csinálnék utólag:
Az alap legyen színazonos, de mindenképp sötétebb, mint a fólia! Így a kezdeti rés a bőrnél minimalizálható. Biztos, hogy valami metálos alapszínt választanék legközelebb, hogy sokkal kevésbé legyen feltűnő a fólia kopása, ehhez a lilához egy sötét, csillogós lilát, pl a 62es lacGELt.

Mivel 10 ujjon nagyon intenzív a látvány, max 2 ujjra tenném egy kézen, vagy kisebb felületre.

Nektek tetszik egyébként a króm?

Róla GKK

Gáspár-Köbli Kriszta évek óta a körmök bűvöletében él. Az eleinte kedvtelésnek tekintett műkörömépítés 2004 óta hivatalosan is kitölti mindennapjait. A 2009es évben a kitartó munka meghozta gyümölcsét, itthon és nemzetközi versenyeken is büszkén állhatott a dobogóra. A versenyzés világa magával ragadta, annyira, hogy ma már zsűriként és versenyszervezőként is tevékenykedik. Oktatásain technikai és díszítő tudásából is igyekszik átadni a legtöbbet. Azért, hogy tudása hiteles, és naprakész maradjon, a saját szalonjában fogadja vendégeit, és ő maga is folyamatosan jár továbbképzésekre.

Szóljon hozzá!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Elég csak nagyjából a helyére tenni a képrészleteket, aztán katt a hozzászólok gombra!WordPress CAPTCHA