Képekben – Cinti fekete-rózsaszín körmei

Cinti fiatal, nyüzsgős lány, szép kezekkel, és extra kívánságokkal :) Szeretek neki körmöt építeni, mert mindig ki lehet neki találni valami nagyon nem szokványosat.

Nézzük, hogyan is készült a körme:

1) A körmöt előkészítem a műkörömépítéshez, majd sablont a természetes köröm alá illesztem. Mivel stiletto körmöt készítek, a sablont is már a megfelelő formára hajlítom.

sablonfelhelyezés

2) Következő lépés az alapozás: a természetes körmöt nagyon vékony clear anyaggal vonom be, majd a sablonon kialakítom a köröm végleges hosszát és formáját.

alapot építek

3) Óvatosan eltávolítom a sablont, amikor az anyag megkötött. Világos rózsaszín, csillámos keverékkel halvány színátmenetet alakítok ki.

színátmenet

4) A kagylólapból kivágok egy darabot, ami illik majd a köröm közepébe. Óvatosan belenyomom a még kicsit puha csillámos anyagba. Mivel öntapadós, könnyen lehet rögzíteni.

kagylólapot bele!

5) A csillámos keverékből teszek még a kagylólap köré, hogy letompítsam a széleit, és eltüntessem a nagyon egyenes oldalait, és az itt kialakult kis lépcsőt

takarunk

6) A következő lépésben kialakítom a fekete végeket. Ügyelek arra, hogy a vonal éles,  határozott legyen, és hogy a fekete porcelánnal ne koszoljam össze az eddigi munkát.

feketézünk

7) Víztiszta porcelánnal beborítom a körmöt, majd amikor az anyag engedi, erősen meghajlítom, ezzel is segítve a stilettora jellemző egyenes oldalak kialakítását. A hajlítás során a sarokpontoknál a porcelán tömörödik, így nő a stabilitása a körömnek, valamint a körömágy karcsúbbnak tűnik.

hajlítunk- kínzás :D

8) Ha a porcelán megkötött, formára reszelem.

reszeljünk

9) A körmöket portalanítom, a fekete véget akrilfestéssel kiegészítem, majd fényzselével visszaadom a körmök ragyogását.

ragyogjunk

10) Meglepetésként az egyik középső ujjába egy forgatható Swarovski gyöngyöt is beépítettem.

forog a swarovski

11) És végül íme a kész körmök

kész körmök

Vélemény, hozzászólás?

Elég csak nagyjából a helyére tenni a képrészleteket, aztán katt a hozzászólok gombra!WordPress CAPTCHA