A titkok titka

Nagyon jó marketingeszköz egy új díszítési technika bevezetésére a titkosítás! Ha el tudjuk hitetni a körmösökkel, hogy ezt a technikát csak a kevés kiválasztott tudhatja, senki más, akkor az első nyilvános bemutató (legyen az fizetős tanfolyam, vagy szakmai nap, vagy bármi) tuti nagy tömegeket vonz.

A baj ezzel csak az, hogy én ehhez nem vagyok elég sznob :D

 

Viszont ha egyszer úgy döntök, hogy valamit megcsinálok, akkor azt megcsinálom… Főleg úgy, hogy nyilvános leírás is van hozzá, csak némi orosztudás, aztán egy kis gondolkodás és továbbfejlesztés szükséges hozzá. A vágeredmény pedig látványos, különleges – és viszonylag könnyű, ha az ember gyereke végiggondolja a hibalehetőségeket, és tesz valamit azok kiküszöbölésére!

De hogy ne legyek annyira titokzatos már :) Jöhetnek a képek!

 

 

 

Az orosz leírás itt

Magyarul, a saját tapasztalatok szerint:
1) sablonozzuk fel a körmöket, alakítsuk ki a körömágyhosszabbítást
2) olyan üvegtapétát, ami nem öntapadós (és  recés-mintás a felszíne), vagy enyhén gyűrt vastag alufóliát/grillfóliát rögzítsünk ragasztóval a sablonra
3) alakítsuk ki clear anyagból az egész körmöt (hossz, forma, c-ív)
4) formára reszelés, bufizás
5) egy szín két árnyalatával dolgozunk a köröm alján. A sötétebbikkel vékonyan átkenjük az egészet, a világosabbik színnel pedig kitöltjük úgy a köröm alját, hogy szép, sima,  egyenletes felületet kapjunk.
6) felületi minta megfestése
7) fényzselé alul-fölül

Az eredeti leírás szerint akrilfestékkel dolgozunk a köröm alján. Ezzel csak pár probléma van, régi tapasztalatok alapján:
1) a recés felület nehezen tisztítható
2) az akrilfesték idővel leválik a körömről, ha nincs fényzselézve
3) ha vastag réteg akrilon van fényzselé az lepattog
4) ha vastag réteg akrilon van bármilyen más anyag (zselé, porci), az is lepattog.

Javaslat:
A köröm készülhet zseléből vagy porcelánból, de az alsó réteget mindenképp porcelánból készítsük. Ha színes zselével töltjük ki a recéket, nagy a valószínűsége a szétválásnak, hiszen a színes zselé nem tapad annyira. A porci a tuti, hiszen az mindenhez odaköt :) Ha csak fotózás erejére készül a köröm, akkor elég az akrilfesték.

Díszítési ötletek:
Az eredeti köröm a mosolyvonalnál kapott festett díszítést. Én az aranynál a mosolyvonalhoz barnás csillámot is beleraktam.
Jól nézhet még ki színátmenetesben is, ekkor arra figyeljünk, hogy fordított sorrendben dolgozzunk! Amelyik színt szeretnénk a másik fölé, a körömben az kerüljön fel először!

Jó munkálkodást!

5 Replies to “A titkok titka”

 1. Ez nagyon szép lett.
  Sosem értettem hogy a fenébe tudja megcsinálni az ilyeneket bárki, egyszerűen látvány vagy leírás alapján sok százezer forintos titkos technikai képzés nélkül.

  Majd ha nem leszel ilyen lusta, csinálj hosszút is :)

 2. Hehe :) Ne legyél igazságtalan, ez is elég hosszú :)

  De majd neked csinálok kétsablonost, ok? :D

 3. de csak akkor, ha a classic fotóstílben készül róla kép :) http://media.melty.fr/media–image-286341-article-ajust_650.jpg

 4. […] reklamáltak, hogy nem látni az izgulás végeredményét :) Nekik ajánlom figyelmükbe EZT AZ OLDALT […]

 5. Basszus :D De akkor befotózzuk tényleg!

Vélemény, hozzászólás?

Elég csak nagyjából a helyére tenni a képrészleteket, aztán katt a hozzászólok gombra!WordPress CAPTCHA