10 dolog, amit minden munkanapodon tegyél meg!

Akik ismernek, azok tudják, hogy nem csak körömépítésben tudok segíteni, hanem minden más felmerülő szakmai-, és a szépségiparon belüli, de nem annyira a körmökről szóló dolgokkal kapcsolatban is… Ez a bejegyzés most kifejezetten a körmösöknek szól, talán kis segítség abban, hogy a szalonban az élet gördülékenyebben menjen.

 gkk-nails.com — A tartalom átvétele nem engedélyezett — gkk-nails.com

1. Érj be fél órával a vendég előtt!
Ez ugyan borzasztóan hangzik, de így legalább van egy nyugodt fél órád, hogy átöltözz, igyál egy teát-kávét, és átnézd, hogy mi is vár rád aznap. És akár még reggelizhetnél is…

  gkk-nails.com — A tartalom átvétele nem engedélyezett — gkk-nails.com

2. Tarts 2 nagy szünetet, vagy sok kicsit
A mi szakmánk bármilyen hülyén is hangzik, fizikai munka. A vállunk, hátunk, derekunk, a karjaink komoly munkát végeznek, míg az alsó fertályok nincsenek igénybe véve. Két vendég között mindig legyen időd kicsit nyújtózni, az asztalodról elpakolni, portalanítani (ha ezt utóbbit még nem csináltad meg közben)

 

3. Gyors tornagyakorlat az egyik nagyobb szünetben (akár a wcben, hogy ne lássa senki ;))
– térdemelés: húzd fel a térded egészen a mellkasodig. A kezeddel átkulcsolva segíthetsz is! Lábanként 5, felváltva
-nyújtózkodás: emeld fel mindkét kezed az égnek, aztán,  mintha meg akarnád érinteni a plafont, az egyik kezeddel nyújtózkodj, és az ellentétes lábaddal segíts. Csináld váltott lábbal, összesen 1o-et
– légzőgyakorlat: emeld a kezed az égnek, közben belégzés, aztán oldalirányba lassan engedd le a karjaid, közben kilégzés. Csinálj belőle 5 darabot
Meglátod, ez a kis mozgás nagyon jól fog esni, olyan izmaidat mozgat meg, amik az ülőmunkánál csak elgémberednek!

gkk-nails.com — A tartalom átvétele nem engedélyezett — gkk-nails.com

4. EBÉD!
Nagyon fontos, hogy a kajálás rendben legyen. Nem fogok most arról papolni, hogy hogyan kell enni (asszem nem lennék hiteles a sok rágcsálással), de az ebéd az nagyon fontos. Alakítsd ki a munkarended úgy, hogy nyugodtan, vendégek nélkül tudj enni. A kutyafuttában betolok egy csokit nem ebéd. Szerencsére ma már szinte mindenhol elérhető az ebédrendelés, és nem is olyan horror áron. Ha van a környéketeken olyan kifőzde, amiben megbízol, és szereted az ízeit, az is jó megoldás lehet, na és persze az is, ha hétvégén sokat főzöl, és abból csomagolsz magadnak a hétre. Csak sajnos, annak, aki egész nap dolgozik, utóbbira van a legkevesebb ideje…

gkk-nails.com — A tartalom átvétele nem engedélyezett — gkk-nails.com

5. Nem fogadott hívások, sms-ek elintézése
Alakul úgy, hogy nem tudjuk felvenni a telefont. Aztán ahogy telik-múlik a nap, ki is megy a fejből (igen, az enyémből is), hogy csörgött a telefon. Erre jó módszer, ha estefelére beiktatsz egy telefon-ellenőrzést.

6. Új vendégek emlékeztetése
Nálam bevált gyakorlat, hogy az új vendégeket 2-3 nappal előtte egy sms-sel emlékeztetem, hogy hahó, ne felejtsd el, jössz!
Kb ezt a szöveget szoktam küldeni:
“Szia, be vagy hozzám írva ekkor és ekkor  műkörömre. Kérlek jelezz vissza ma este 8-ig, hogy alkalmas-e az időpont. Amennyiben nem válaszolsz, sajnos nem tudom tartani a helyedet! Üdv: aláírás
Aki nem válaszol, az esetek 99%ban el sem jön. Aki pedig válaszol, abból mindig szuper vendég lesz, aki megbecsül majd téged, és a munkádat is!
Ezt vagy a reggeli készülődéssel, vagy az esti telefon-chekkel együtt szoktam elintézni. Ha este küldöm az emlékeztetőt, akkor másnap reggelig kérek visszaigazolást.

gkk-nails.com — A tartalom átvétele nem engedélyezett — gkk-nails.com

7. Takarítás
Akár reggel, akár este, de takarítani sajnos muszáj. Ha mázlista vagy, vagy megoldottad, és van segítséged, akkor annyira nem kell, de pl ellenőrizd le, hogy van-e a mosdóban szappan, kéztörlő, wc-papír. Kínos, ha bármelyik is pont vendégnél fogy el.

8. Szellőztetés
A nagyobb szünetekben mindig gondoskodj róla, hogy a szalon levegője felfrissüljön. Persze jó, ha vannak finom illatok, de ezek nem helyettesítik a levegőcserét. Akár zselével, akár porcelánnal dolgozol, mindkettő párolog, és nem baj, ha időnként elüldözöd a vegyszereket a levegőből. Legegyszerűbb mód egy, vagy két ablak kinyitása. Nem kell órákon át nyitva lennie, elég 2 percre, de akkor tárd ki rendesen. Ha kis résre nyitod ki, akkor csak lehűtöd a levegőt, a szellőztetés nem hatékony! Ha van légcserélő készüléked, néha akkor is érdemes odamenni az ablakhoz, és kicsit kinyitni. Legalább mozogsz ;)

gkk-nails.com — A tartalom átvétele nem engedélyezett — gkk-nails.com

9. Mosolyogj!
Sokan szeretnek keseregni, de gondolj arra, hogy a vendég azért megy hozzád, hogy szépüljön. Úgyhogy legyél profi, tedd félre minden gondod, bánatod, és mosolyogj!

  gkk-nails.com — A tartalom átvétele nem engedélyezett — gkk-nails.com

10. Csinálj naponta legalább egy olyan körmöt, amivel elégedett vagy!
Igen, tudom, nekünk olyan körmöt kell csinálni, ami a vendégnek tetszik. De mi lenne, ha legalább egy körömbe naponta beleadnád szíved-lelked, és olyat gyártanál, amit igazán szívesen mutogatsz? Megsúgom: elégedettség töltene el!

  gkk-nails.com — A tartalom átvétele nem engedélyezett — gkk-nails.com

Nálad ebből mi valósul meg?

One Reply to “10 dolog, amit minden munkanapodon tegyél meg!”

  1. Nálam 5,7,8,9. De én másodállásba vagyok még és napi egy vendéget vállalok :) De amint ez fő lesz, ígérem 9-et betartok ebből :) Az ebédet és a reggelit soha nem hagynám ki!

Vélemény, hozzászólás?

Elég csak nagyjából a helyére tenni a képrészleteket, aztán katt a hozzászólok gombra!WordPress CAPTCHA