Tévhitek a műkörmökről

Annak ellenére, hogy ma már sokkal jobban ismerik az emberek a műkörmöket, mint jópár éve, még mindig elég vicces legendák keringenek. Szeretném ezeket kicsit helyretenni :)

 gkk-nails.com Az oldal tartalmának átvétele nem engedélyezett! gkk-nails.com

1. Legenda:
A műköröm alatt tönkremegy a saját köröm

Ha így történik, az nem a műköröm, sokkal inkább a műkörmös hibája. A műkörömben nincsenek pomogácsok, amik gonosz módon megeszik a természetes körmöket. Lássuk be, ez így elég elképzelhetetlenül hangzik… Viszont, ha a szakember nem annyira szak, akkor előfordulhat, hogy előkészítés helyett elreszeli a natúr körmöket, és ezzel valóban több kárt csinál, mint hasznot. Ha jó szakembert választottunk, akkor a körmözés során nem sérül a természetes körömlemez, megmarad a vastagsága. Előkészítésnél csak lemattítjuk a körmöt, hogy az anyag jól tapadjon rá.

 gkk-nails.com Az oldal tartalmának átvétele nem engedélyezett! gkk-nails.com

2. Legenda:
A műkörmökkel nem lehet csinálni semmit!

Na igen, akinek még sosem volt, az valóban nem tudja elképzelni, hogy valaki az ujjbegyén túllógó körmökkel is tud élni. Apropó… A vendégeim 70%nak rövid, teljesen természetes hatású műkörme van. Akkor most azzal sem lehet semmit csinálni? Valóban, a fullsablon hosszú hegyes csodákkal kicsit máshogy mozog az ember lánya, de ha valaki megszokja, hogy a körmei meddig érnek, azzal tökéletesen tud élni. Persze nem szerencsés, ha egy tövig rágott körömre rögtön egy óriás csoda készül, azzal valóban nem fog tudni csinálni a viselője semmit. De ha valaki szépen fokozatosan szokik hozzá, hogy egyre hosszabbak a körmei, nem lesz ilyen problémája.

 gkk-nails.com Az oldal tartalmának átvétele nem engedélyezett! gkk-nails.com

3. Legenda
A műkörmök csak azoknak valók, akiket eltart a pasijuk

A műköröm valóban luxus dolog. Ha valaki nem engedheti meg magának, hogy megfizessen egy jó minőségű anyagokból készült, 4-6 hétig tartós, különlegesebb törődést nem igénylő műkörmöt, annak valóban nem való a műköröm. De aki szeretne mindig ápolt kezeket, egyforma körömhosszokat, egységes fazont, és nem akarja kétnaponta lakkozni a körmeit, annak tökéletes választás! Csak meg kell találni a megfelelő szakembert!

 

4. Legenda
A körmösök mindig buták

Valóban, a mi szakmánkban is vannak olyanok, akik nem nagyon szerettek tanulni. De van olyan is, aki a Mensa tagja. Van olyan, aki gazdasági főiskola után lett körmös, és sorra nyeri a versenyeket. Van olyan, aki pénzügyi területen ért el sikereket, de a körmözésben tudja kiélni a kreativitását, itt élvezi, hogy emberekkel foglalkozhat… És van olyan művészlélek, aki a “meg nem értett művész” élet helyett, ami feldarálná, ezt választotta, és kifejezetten sikeres, ismert szakember lett belőle.  Nem szabad általánosítani!

 

5. legenda
A műkörmök mindig hosszúak, és csicsásak

Milyen fura, egy rövid körömről nem is gondoljuk, hogy mű, ugye? Csak azért, mert nem ordít róla. A nagy átlag műköröm teljesen normális fazonú, normális hosszúságú, és normális színű (fehér francia, vagy egyszínű). Általában ezeket észre sem veszi az, aki a műkörmök ellen kiabál. Persze, van olyan is, ami 5 cm hosszú, csillogó villogó művészi, vagy kevésbé művészi alkotás, azt az avatatlan szem valóban hamarabb kiszúrja!

gkk-nails.com Az oldal tartalmának másolása nem megengedett! gkk-nails.com

gkk-nails.com Az oldal tartalmának másolása nem megengedett! gkk-nails.com

 

Te milyen legendákat hallottál a műkörmökről?

One Reply to “Tévhitek a műkörmökről”

  1. […] A pomogácsos illusztráció története :) […]

Vélemény, hozzászólás?

Elég csak nagyjából a helyére tenni a képrészleteket, aztán katt a hozzászólok gombra!WordPress CAPTCHA