Műköröm, de mikortól?

Többen ismerik azt az elvemet, hogy nem csinálok műkörmöt gyereknek.

Többen kérdeztétek már, hogy kivételek sincsenek?
De, vannak :) Csak nagyon kevés. Konkrétan egy olyan vendégem sincs, aki még gyereknek számít :)

Igazából lehet sorolni hogy miért nem…  Mondhatnám, hogy a tinikori hormonális változások miatt izzadó kezek eleve kizáró tényezőnek számítanak (mint minden izzadós kéz), mondhatnám, hogy annyira vékony a körömlemez még ilyenkor, hogy nem bírja el a műköröm súlyát, és ez felválik róla, mondhatnám, hogy tiniként gyorsabban nő a köröm, és ez eleve levegősödést okoz, illetve emiatt egy tininek nem elég a havi 1 körmöslátogatás… De ez csak a kényelmetlenségi része.

Sokkal inkább az a bajom ezzel, hogy a tinik még nem dolgoznak meg azért a pénzért, amiből a műköröm épül (tisztelet a kivételnek, mert azért van ilyen, lássuk be), és mivel még nem dolgoztak, nagyon nehéz megértetni velük azt, hogy becsüljék meg más munkáját… Tudom, negatív vagyok, de sajnos ez a tapasztalatom.

A másik, az elv… Szerintem egy gyereknek, egy tininek mással kell foglalkoznia, nem azzal, hogy rendszeresen műkörmöshöz jár. Persze, kell, hogy ápolt legyen a gyerek keze, de ehhez tökéletesen elég egy-egy manikűr. Lakkozgatni tudja otthon is magának, és az sokkal izgalmasabb, mint a műköröm. Össze lehet jönni a barátnőkkel, lehet egymás lakkjait próbálgatni, matricázni, körömnyomdázni, eljátszani, hogy mi már mennyire felnőttek vagyunk, ugyanakkor ez mégiscsak játék marad… És ez így is van jól.

Legalább mi, szakemberek vállaljuk a felelősséget azért, hogy ne csináljunk a tinilányokból eladható árut…

Róla GKK

Gáspár-Köbli Kriszta évek óta a körmök bűvöletében él. Az eleinte kedvtelésnek tekintett műkörömépítés 2004 óta hivatalosan is kitölti mindennapjait. A 2009es évben a kitartó munka meghozta gyümölcsét, itthon és nemzetközi versenyeken is büszkén állhatott a dobogóra. A versenyzés világa magával ragadta, annyira, hogy ma már zsűriként és versenyszervezőként is tevékenykedik. Oktatásain technikai és díszítő tudásából is igyekszik átadni a legtöbbet. Azért, hogy tudása hiteles, és naprakész maradjon, a saját szalonjában fogadja vendégeit, és ő maga is folyamatosan jár továbbképzésekre.

Szóljon hozzá!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Elég csak nagyjából a helyére tenni a képrészleteket, aztán katt a hozzászólok gombra!WordPress CAPTCHA