Karácsonyi minta – sbs

Amióta az eszemet tudom, a december a karácsonyi minták bűvöletében telik. Minden évben igyekeztem valami újat kitalálni, és mivel a fenyőág örök sláger, szívesen is variálom :)

A fenyőág motívum önmagában is ünnepi hangulatot kölcsönöz a legegyszerűbb körmöknek is, de ha egy apró dísszel, gyertyával (esetleg mindkettővel) még fel is díszítjük, igazán különleges, és ünnepélyes mintát kapunk.

A gömböknél a színeket még nedvesen, a körmön dolgozom össze. Ez a technika némi gyakorlatot igényel, de annyira mutatós, és gyors, hogy megéri megtanulni! Ha mégsem úgy sikerülne, ahogy eltervezted, nyugodtan próbáld meg az árnyékolást és a fényeket több lépésben kialakítani, a minta hasonlóan szép lesz!

Ez egy viszonylag vastagnak számító akrilos díszítés, így érdemes több réteg fényzselével, vagy pedig rugalmas fénnyel zárni a körmöket. Ha a vendéged szereti a matt hatást, mattító fedőlakkal is nagyon szépen mutat majd!

Az alap bármi lehet, francia, vagy egyszínű, csillámos vagy matt, ez a típusú díszítés jól mutat mindenen. Arra figyeljünk csak, hogy a színek harmonizáljanak egymással. A fenyőhöz érdemes az igazi fenyők színére hajazó zöldeket választani, úgy még életteli lesz a díszítés!

 

1, Barna akrilfestékkel megfestem a fenyőágak alapját

 

 

2, Sötétzöld akrilfestékkel tűleveleket festek

 

3, Világosabb zöld akrilfestékkel újabb réteg tűlevelet festek.

 

4, Megfestem az egyik gömbdíszt. A térbeli hatás eléréséhez egy világosabb pöttyöt teszek a gömbbe, és még nedvesen összedolgozom az akrilfestékeket

 

5, Megfestem a másik gömbdíszt is. Itt nem csak kiemelek, hanem egy sötétebb színnel árnyékolom is.

 

6, Gyöngyházas arany akrilfestékkel függőt, és díszt festek a gömbökre. A gyöngyházas festékek az esetek nagy részében félfedőek, egyik szögből nézve máshogy mutatnak, mint egy másikból. Nagyon szeretem, mert igazán különleges hatást lehet elérni a használatukkal.

 

A képeket a Facebook albumaim között itt találod :)

 

Jó festegetést, karácsonyi készülődést!

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Elég csak nagyjából a helyére tenni a képrészleteket, aztán katt a hozzászólok gombra!WordPress CAPTCHA