Miért jó a műköröm? Interjú a vendéggel

2. rész: Bea, két kislány anyukája. A kicsik 1,5 és 3 évesek, a nagyobbik ősztől már oviba jár.

Mióta viselsz műkörmöt?
Nem is tudom pontosan, talán az esküvőnk előtt pár hónappal lett körmöm, hogy a nagy napra szép legyek. 5 éve… Aztán a nagyobbik lány születésénél a nőgyógyász leszedette velem, és amikor fél éves volt, akkor találtam rád. A kislánynál már nem hagytam magam!

Mi a legjobb a műkörömviselésben?
Na hát, erre nem is tudok válaszolni… Minden. De leginkább az, hogy nem kell vele foglalkozni. Két kicsi mellett azt hiszem nehéz lenne lakkozgatni.

Világéletedben francia körmöket csináltam neked, néha teszünk rá egy kis mintát, de max a gyűrűsujjadra… Miért ragaszkodsz ennyi idő után is a fehér végekhez?
Nekem a francia köröm a tisztaságot jelenti. Nincs annál csúnyább, mintha valakinek fekete a körme alatt. Amióta felfedezték a körömágyhosszabbítást, azóta pedig még azzal sem kell foglalkoznom, hogy lenövésnél hogy néz ki a kilátszó saját körmöm. Persze az fontos, hogy a műkörmöt is takarítani kell, körömkefézni. Enélkül hiába szép fölül, ha alul koszos. De így bármit csinálok, mondjuk a kertben bogarászok, ha jelenésem van a párommal, akkor elég egy alapos kézmosás, gyors krémezés, és máris szalonképes a kezem is.
A kicsi mintákat a lányok kívánsága szerint kérem, szeretik nézegetni, ha van benne csillogós.

Mindig van rendelés, mi legyen a díszítés a körmödön?
Persze! Hát a pillangó az mindent visz, főleg ha strasszkő a feje! A nagyobbik imádja olyankor simogatni, azt mondja, ez a pillangó jó, mert nem száll el. A kicsi a szempillákért van oda, szerintem inkább a neve miatt, mert a minta már nem egy mai darab. Ha pedig hagynak engem választani, akkor virág, vagy kacskaringók lesznek a körmömön.

Melyik formát, hosszt szereted a legjobban?
A kerekített sarkú kocka a kedvencem, szerintem ez mutat a kezemen a legjobban. Ha nagyon hosszú, azt nem szeretem, kicsit lógjon túl az ujjamon csak. Így kényelmes, könnyen tudom öltöztetni a gyerekeket is.

Mit üzensz azoknak a kisgyerekes nőknek, akik gondolkodnak a műkörmön?
Annyit, hogy megéri! Eleinte én is aggódtam, hova teszem a lányokat, amíg én itt ülök, és vajon mások mit mondanak… Attól még, hogy havonta egy pár órát nélkülük élek, nem leszek rossz szülő. Kell ez a kis kikapcsolódás. Fodrászhoz, kozmetikushoz nem járok, amíg a kicsi ovis nem lesz, otthon vagyok velük. Havonta egyszer bárkit meg lehet kérni, hogy vigyázzon rájuk, nagyszülőt, szomszéd nénit, férjet… Utóbbitól sem kell félteni őket, nem teszik tönkre egymást!
És ilyen körmökkel, mint az enyém, attól sem kell félni, hogy megkarmolják a kicsit. Egyébként a műköröm vastagabb, mint a saját, és nem is olyan éles, szóval ez amúgy is lehetetlen…

Vélemény, hozzászólás?

Elég csak nagyjából a helyére tenni a képrészleteket, aztán katt a hozzászólok gombra!WordPress CAPTCHA